Hotel Torekov & Spa

04.03.2017

Du kommer aldrig vilja åka hem ....

Tryck på logo för att 
komma till Torekov Hotell

Det första man lägger märke till är den rustika men ändå moderna exteriören som vid första anblick kan kännas både lite kall och opersonlig. Redan när man kliver innanför dörrarna inser man dock att inget kunde vara längre ifrån sanningen. Interiören är nämligen högst personlig, här möts man av varma, lugna färger som får en att känna det mer som om man just klivit in i vardagsrummet hos än kär gammal vän snarare än in i en hotellreception. Suiten vi sedan kliver in i följer i samma spår. Det märks att man lagt ner tid inte bara på färg och möbelval utan även detaljer så som glas och små ljusstakar, för att ge rummen både karraktär och personlighet och resultatet är magnifikt. Det känns inte alls som ett hotellrum och mysfaktorn är maximal.

Vi anländer lagom till det svenskaste som finns nämligen fika. Så efter att ha inspekterat vårt boende så söker vi oss till bistron för att se vad som erbjuds. Inte heller här blir vi besvikna, utöver det sedvanliga kaffet (eller thet) med tillhörande toscakaka, så kan man få en hälsosam chillishot och en kaka i regelrätt rawfood anda. Personalen är högst tllmötesgående, trevliga och hjälpsamma och det hela sammantaget bådar gott inför kvällens trerätters middag.

Innan middagen har vi tid att uppsöka hotellets spa och relaxavdelning. Här finner man ångbastus såväl som torrbastu, en mindre pool inomhus och en bubbelpool utomhus. Lokalerna är ljusa och fräscha och utsikten över kattegat spektakulär.  Tråkigt nog hade de vid just detta tillfälle inte heller möjlighet att erbjuda någon form av spabehandling, deras lilla shop hade dock diverse oilka sorters produkter för att kunna utfföra egna spabehandlingar.

Trerättersmiddagen närmar sig med stormsteg och vi har förutseende lånat med oss en vinlista från restaurangen som vi går igenom i lugn och ro. Till middag ser menyn ut enligt följande.

Förätt; Rökt hjort från Bonnarp serveras med krasse äpple och kavring.

Varmrätt; Sejrygg som serveras med krabba, fänkål och blåmusslor

Desert; Chokladpannacotta med morotsås, havtornsås och creme fraiche.

Vi anländer till en nästan fullsatt restaurang. Omedelbart möts vi av restaurangens hovmästare som visar oss till vårt bord. Personalen är effektiv, trevlig, uppmärksam och framför allt serviceinriktade. Detta är människor som förstår att de är en del av att förmedla en upplevelse och de tar sig den där lilla extra stunden med gästerna för att visa sitt personlga engagemang. Maten är vällagad och utsökt och håller hög kvalitet. Men kvällens höjdpunkt är vinet och stjärnan för våran del är somelliern Bengt Bergvin som verkligen tar sig tid att debattera och konversera kring såväl vin och som annat.


Klicka två gånger på en bild så förstoras den upp och sen
kan du rulla bilderna med hjälp av pilarna i kanten.

Hotell Torekovs visar sig vara en riktig pärla och deras slogan är ytterst passande
(Du kommer aldrig vilja åka hem) för Jag hade mer än gärna stannat lite till. Jag kan med glädje varmt rekommendera att man besöker denna lilla pärla. Personligen kommer Jag onekligen återvända så snart tillfälle ges. .
  


Men 100% Bästa Möjliga Betyg går till  

TOREKOV HOTELL

Själaviksvägen 2 SE - 269 78, Torekov

Tel: +46 431-47 16 00

info@torekovhotell.se

I sällskapets tjänst: 

Den Högborne von Bülow

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång